ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング


インデックスリンク

インデックスツリー

  • RootNode

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 神戸女子短期大学 論攷
  2. 第42巻

発芽じゃがいも中のグリコアルカロイド(α-ソラニン)の定量とその分布

https://suica.repo.nii.ac.jp/records/1164
https://suica.repo.nii.ac.jp/records/1164
b4242afd-fafb-408e-be97-af7fd65bd792
名前 / ファイル ライセンス アクション
42_17_ノート_神戸女子短期大学紀要論攷.pdf 【現在非公開です】42_17_ノート_神戸女子短期大学紀要論攷 (240.9 kB)
 Restricted Access
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2020-02-05
タイトル
タイトル 発芽じゃがいも中のグリコアルカロイド(α-ソラニン)の定量とその分布
タイトル
タイトル The Contents and Distribution of Glycoalkaloid (α-Solanine) in Sprouted Potatos
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 グリコアルカロイド
キーワード
主題Scheme Other
主題 ソラニン
キーワード
主題Scheme Other
主題 分布
キーワード
主題Scheme Other
主題 発芽じゃがいも
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 glycoalkaloid
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 solanine
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 distribution
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 sprouted potato
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 才新, 直子

× 才新, 直子

才新, 直子

ja-Kana サイシン, ナオコ

Search repository
西川, 貴子

× 西川, 貴子

西川, 貴子

ja-Kana ニシカワ, タカコ

Search repository
Saishin, Naoko

× Saishin, Naoko

en Saishin, Naoko

Search repository
Nishikawa, Takako

× Nishikawa, Takako

en Nishikawa, Takako

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The contents and distribution of glycoalkaioid (as α-solanine equivalents) in sprouted and non-sprouted potatos (sp. Mayqueen) purchased at a market in KOBE were investigated by the method of Gull and Isenberg with concentrated sulphuric acid and formaldehyde, and the following results were obtained:
1. Potato sprouts contained a large amount of solanine more than 100㎎/100g.
2. The solanine contents of a part (1㎤) around sprout (eliminated sprout) were higher than that of periderm (5㎜ thick) and the contents were found around 40㎎/100g.
3. The solanine contents of periderm in sprouted potato were higher than that of non-sprouted potato, but the solanine contents in the remaining part (edible part) of sprouted potato eliminated fully periderm 5㎜ thick, sprouts and parts around sprouts were found to be similar level in the non-sprouted potato.
書誌情報 神戸女子短期大学論攷
en : The Ronko

巻 42, p. 247-253, 発行日 1997-03-01
出版者
出版者 神戸女子短期大学学会
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 09193650
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10471612
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 13:06:44.782986
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3