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アイテム
発芽じゃがいも中のグリコアルカロイド(α-ソラニン)の定量とその分布
https://suica.repo.nii.ac.jp/records/1164
https://suica.repo.nii.ac.jp/records/1164b4242afd-fafb-408e-be97-af7fd65bd792
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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【現在非公開です】42_17_ノート_神戸女子短期大学紀要論攷 (240.9 kB)
Restricted Access
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2020-02-05 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 発芽じゃがいも中のグリコアルカロイド(α-ソラニン)の定量とその分布 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | The Contents and Distribution of Glycoalkaloid (α-Solanine) in Sprouted Potatos | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | グリコアルカロイド | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ソラニン | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 分布 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 発芽じゃがいも | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | glycoalkaloid | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | solanine | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | distribution | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | sprouted potato | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
才新, 直子
× 才新, 直子× 西川, 貴子× Saishin, Naoko× Nishikawa, Takako |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | The contents and distribution of glycoalkaioid (as α-solanine equivalents) in sprouted and non-sprouted potatos (sp. Mayqueen) purchased at a market in KOBE were investigated by the method of Gull and Isenberg with concentrated sulphuric acid and formaldehyde, and the following results were obtained: 1. Potato sprouts contained a large amount of solanine more than 100㎎/100g. 2. The solanine contents of a part (1㎤) around sprout (eliminated sprout) were higher than that of periderm (5㎜ thick) and the contents were found around 40㎎/100g. 3. The solanine contents of periderm in sprouted potato were higher than that of non-sprouted potato, but the solanine contents in the remaining part (edible part) of sprouted potato eliminated fully periderm 5㎜ thick, sprouts and parts around sprouts were found to be similar level in the non-sprouted potato. |
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書誌情報 |
神戸女子短期大学論攷 en : The Ronko 巻 42, p. 247-253, 発行日 1997-03-01 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 神戸女子短期大学学会 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 09193650 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN10471612 |